Na de geslaagde challenges van januari, zetten we deze leuke traditie gewoon verder. We zijn verkocht aan maand challenges: ze zijn lang genoeg dat ze een uitdaging vormen, maar kort genoeg om het licht aan het eind van de tunnel te zien. Het is de ideale manier om je te testen of iets je al dan niet kan bekoren.

Zo weet ik na mijn 31 yoga-dagen dat ik absoluut die dagelijkse dosis lichaamsbeweging wil verderzetten! Ons Adriene heeft nog een pak filmpjes die ik zou kunnen volgen, maar ik wil het deze maand over een andere boeg gooien. Tijdens Relax Yoga maakte ik kennis met de Vijf Tibetanen. Dit is een reeks van vijf krachtige oefeningen, bedoeld om de chakra’s te activeren. Als je deze dagelijks doet, zou je je vitaler voelen en met gratie oud worden. Wie wil dat niet! Je bouwt de oefeningen geleidelijk op: je begint met elke oefening vijf keer te doen. De week erop zeven keer en zo voort tot je aan 21 komt. Het is dan ook de bedoeling dat je deze reeks van 21×5 elke dag doorloopt.
Momenteel voel ik me comfortabel bij een reeks van 7×5. Dat is dus mijn startpunt voor deze challenge. Telkens ik er klaar voor ben, doe ik er twee bij. Benieuwd waar dat zal eindigen.

Een tweede challenge die we aangaan is een maand zonder televisie. We hebben geen televisieaansluiting of digitale tv, maar durven wel eens kijken via Netflix of YouTube. Stiekem denk ik dat dit een makkelijke uitdaging wordt, aangezien we amper een keer of twee per maand televisie zien. Maar soms raken we verstrikt in een serie en zouden we durven binge-watchen. Om zeker te zijn dat we ‘m niet per ongeluk opzetten, is er een laken overheen gedrapeerd. Zeer stijlvol!
Aangezien we willen testen of we zonder televisietoestel kunnen, is iets bekijken via de computer wel toegestaan. Maar die verleiding zal denk ik minder groot zijn dan in de zetel ploffen voor het grote scherm 🙂

Tot slot ga ik deze maand gewoon verder met de Verbeelding Bookchallenge. Next up: De kunst van het reizen van Alain de Botton.

Welke uitdagingen gaan jullie aan deze maand?

(foto)

Advertenties