Ooit was ik ambitieus en besloot ik mee te doen aan een leeschallenge. Hoewel ik toen al realistisch genoeg was om te weten dat ik niet alle puntjes zou afstrepen. Maar dat maakt helemaal niet uit, want dankzij de challenge werd ik gemotiveerd om al eens vaker een boek in de hand te nemen. En da’s uiteindelijk waar het mij om te doen was.

Het resultaat? Ik las dit jaar zes boeken. Geen hoogvlieger, maar hé, alvast één boek meer dan het jaar voorheen. We maken vordering! Het is opmerkelijk dat ik drie boeken in het begin van het jaar las, dat het dan een dik half jaar stil lag, om de draad opnieuw op te pikken eind dit jaar. Op zich niet zo vreemd als je bedenkt dat het een bewogen jaar geweest is. Zo starte ik een nieuwe job en stopte ik kort daarna weer. We kochten een kleine woning en verhuisden. En ik doorstond nog maar eens een dip waar ik nog steeds van aan het recupereren ben (al gaat het intussen veel beter!) Als je weet dat dit alles ruwweg van februari tot oktober geduurd heeft, dan snap je dat mijn boeken even stof hebben gevangen. Maar gelukkig was uitstel geen afstel! De aanschaf van een e-reader eind dit jaar (daar droom ik al jaren van) zal er ook voor iets tussenzitten, maar de leeskriebels zijn weer massaal aanwezig.

Een overzichtje van de boeken die ik dit jaar las:

  1. Stil – Susan Cain
  2. Wild – Cheryl Strayed
  3. Groeten uit Transitië – Eva Peeters, Mme Zsazsa
  4. Zeg me dat ik oké ben – Marcel Hendrickx
  5. Big Magic – Elizabeth Gilbert
  6. Miracle Morning – Hal Elrod

Stuk voor stuk vond ik het boeiende en inspirerende boeken. Ze stonden dan ook al een tijdje op mijn leeslijst. Intussen ben ik het boek “Een Kleine Eetbare Tuin met Vaste Planten” van Madelon Oostwoud aan het lezen, interessant in aanloop van het aanleggen van onze eigen kleine tuin.

En het komende jaar? Tja, ik denk dat ik gewoon verderga zonder de lat te hoog te leggen: we gaan voor 7 boeken! Op mijn leeslijst staan intussen 55 titels, dat moet dus wel lukken 😉

Een mooi 2018 gewenst, gevuld met veel warmte, vriendschap en liefde!

Advertenties