Yiha, getagd door Hilde van de blog Regenboogbui beantwoord ik vandaag met veel plezier haar vragen. Heel erg bedankt voor de nominatie, fijn om hier aan deel te nemen. But first… de regels die aan deze tag verbonden zijn, waarvan ik er één aan mijn laars ga lappen (sorryyyy!)

Bedank de blogger die jou genomineerd heeft en tag haar in je blogpost. Check!
Beantwoord de 11 vragen die de blogger voor jou heeft opgesteld. Check!
Nomineer zelf 11 bloggers om deze Award te ontvangen en stel ze 11 vragen. *hoor ik daar krekels?*
Som alle regels op en plaats het logo van de Sunshine blogger Award in je blogpost. Check!

Ok, let’s go!

Wat betekent creativiteit voor jou?
Ik geloof dat wij als mens geëvolueerd zijn dankzij onze creativiteit, het is iets wat eigen is aan ons en dat zich op veel verschillende manieren kan uiten: verbeelding gebruiken, oplossingen bedenken, een tafel in elkaar timmeren, artistiek, enz. Ik vind het fijn om elke dag gebruik te maken van creativiteit: of dat nu ontwerpen is of een manier bedenken om het wasrek aan de verwarming te monteren om daarop mijn brood te laten rijzen in de winter 🙂

In welk soort interieur voel jij je het best?
Ik kan mij in veel verschillende interieurs thuisvoelen, maar als ik er de overeenkomsten uit haal: weinig decoratie of prikkels, veel daglicht en een vorm van interactie met de natuur (uitzicht op groen, kamerplanten of het gebruik van natuurlijke materialen).

Ware vriendschap betekent voor mij…
Elkaar aanvaarden zelfs als je elkaar niet begrijpt. Begrip opbrengen voor de eigenheid van de ander, vragen over stellen om de ander te begrijpen, maar nooit oordelen.

Wintervakantie of zomervakantie en waarom?
Hierop moet ik zomervakantie antwoorden. Ik hou niet van de koude en associeer het vrije vakantiegevoel eerder met het zonnetje. Maar nu ik over nadenk hou ik ook niet van extreme hitte. Mag ik voor een lente- of herfstvakantie kiezen?

Wie of wat is het allerbelangrijkste in je leven?
Mijn ventje en partner-in-crime of course.

Geloof jij in toeval of denk je dat alles een reden heeft?
Ik denk niet dat iets een reden heeft, voor mij is alles toeval/geluk/pech. Maar ik geloof wel dat uit zelfs de meest rottige situatie iets positief kan ontspruiten. Daarom hoor je mij soms zeggen “alles gebeurt voor een reden”, al bedoel ik het niet echt op die manier 😉

Als je boeken leest, door wie of wat laat je je hierin dan inspireren?
Sowieso verkies ik boeken die bijdragen tot mijn zelfontplooiing. Ik grijp daarom vaak naar onderwerpen die relevant zijn in mijn leven, om andermans ervaringen of kennis te lezen. Hoe ik op die boeken kom is nogal organisch: soms aangeraden door vrienden, soms kom ik er op via blogs of podcasts.

Als je iets niet kan kopen dat je absoluut wil, voel jij je dan ongelukkig?
Ongelukkig niet, nee. Als ik het niet kan veroorloven, dan spaar ik er gewoon voor. Alhoewel wij leven in een maatschappij van instant gratification probeer ik daar zo weinig mogelijk aan toe te geven: onderzoek wijst uit dat ‘het uitkijken naar’ een groot deel van het plezier is. Wij leven redelijk zuinig en sparen graag, dit betekent dat we niet snel overgaan op een aankoop. Maar als de beslissing dan uiteindelijk valt, hebben we er meestal wel de middelen voor.

Mocht je zelf de wereld kunnen verbeteren, wat zou je dan anders doen?
Ik zou ruimte voorzien waar de natuur haar vrije gang kan gaan. Zoals wij mensen recht hebben op leefruimte en onderdak vind ik dat alle levende wezens datzelfde recht hebben. Daarbij aansluitend zou ik het concept ‘bezit’ afschaffen, aangezien dit de oorzaak is van (bijna) alle leed op onze planeet.

Vind je het belangrijk om te voldoen aan wat anderen van jou verwachten? Waarom (niet)?
Neen, ik lig niet wakker van andermans verwachtingen. Ik vind het belangrijker om te voldoen aan zaken die ik zelf belangrijk/waardevol vind. Dat gezegd zijnde heb ik wel veel respect voor andere meningen: ik hoor graag een andere insteek om mijn eigen visie te kunnen bijstellen. Maar ik volg steeds mijn eigen weg en doe zelden iets ‘omdat het verwacht wordt’. Dit is ook de reden waarom ik niet denderend functioneer in een klassieke werkomgeving 😉

Stel: morgen dien je alles achter te laten. Welke drie dingen zou je dan absoluut willen meenemen?
Mijn ventje. Mijn kat. Mijn laptop. In die volgorde 🙂

Advertenties