Zo gezegd, zo gedaan. Onze tuinavonturen zijn eindelijk -na zoveel jaren dromen en uitkijken- van start gegaan! Helaas was fase één direct een fase waar ik zelf weinig kon doen. We namen een firma onder de arm die onze grindtuin omtoverde in een aardetuin. Ziehier onze nieuwe voortuin:

voor_na

Oké, veel leven is er nog niet. Maar er komt beterschap. Eind april komt een ecologische tuinier boomschors brengen om de aarde te bedekken en gaan we samen met hem schuttingen en hagen rondom zetten. Eindelijk weer privacy. Daarna is het onduidelijk in welke volgorde de werken zullen gebeuren. Volgende zaken staan op de wishlist: plaatsing regenzuil, aanleg kruidenspiraal, bouw bessenhaag, aanplant fruitkolombomen en bouw pergola langs de zuidramen om de zomerzon buiten te houden. Op termijn ook een poel.

Intussen ging ik zelf ook aan de slag: in de moestuin houd ik het voorlopig eenvoudig en zal ik mij op pompoenen en kerstomaten richten met een aantal zelfzaaiers als sla, warmoes, radijsjes en look. De zelfzaaiers heb ik momenteel gewoon langs het pad geplaatst, mariadistel en groene munt plantte ik in potten.

plantjes

Daarnaast ga ik de plantjes die ik overwinterd heb ook een plekje geven en ga ik via Lets, Wwoof en tuinbeurzen op zoek naar leuke eetbare plantjes. Ik heb een algemeen idee waar alles komt, maar de specifieke invulling laat ik zijn gang gaan afhankelijk wat er op mijn pad komt. Ziehier het plan… Suggesties zijn steeds welkom 🙂

tuin

(foto)

Advertenties