Een tijdje terug werd ik getagd door Sofie van de blog Loesje Zaakjes (dankje, Sofie!) om deze Gelukstag in te vullen. Let’s go!

1. Ben je zelf soms eens op zoek naar wat meer geluk?

Ja hoor, da’s menselijk zeker 🙂 Ik ga graag op zoek naar wat me gelukkig maakt. Hoe meer ik zoek hoe meer ik merk dat ik van heel veel gelukkig word en dat het cliché “geluk zit in een klein hoekje” waar is.
Daarnaast filosofeer ik wel eens over wat geluk eigenlijk is. Ik geloof niet dat geluk een constante manier van ‘zijn’ is, maar eerder een momentopname. Een piekmoment als je wil. Daarom probeer ik momenteel te streven naar tevredenheid, wat volgens mij wel een constante kan zijn in een mensenleven. Maar dan wel tevredenheid met veel gelukkige momenten 🙂

2. Wat maakt jou gelukkig?

Dit is een moeilijke, ik word van zoveel gelukkig. Een natuurwandeling, regen, wolken, werken in de tuin, een bloem zien openen, hommels aan het werk zien, praten met vrienden en familie, lachen, glimlachen, stilte, praten met manlief, bijleren, bezig zijn met groei en zelfontwikkeling, kleurrijke groenten op mijn bord, een tas koffie, dierengedrag observeren, grenzen verleggen… Hoe lang heb je nog? 🙂

3. Maak jij anderen al eens gelukkig en op welke manier doe je dat dan?

Ik hoop van wel. Ik ben er niet bewust mee bezig. Dat klinkt heel erg egoïstisch hé, maar ik geloof dat als je zelf gelukkig bent dat dat automatisch overgaat op anderen. Door je manier van omgang, je geduld, je begrip, je tijd, het feit dat je er voor hen bent, enzovoort. Misschien is het makkelijker om te zeggen wat ik niet doe om anderen gelukkig te maken: doen alsof ik luister, emoties faken, cadeaus kopen.

4. Wat ga jij doen om jezelf/anderen gelukkiger te maken?

Verder doen zoals ik bezig ben 🙂 Ik geloof dat geluk steeds verandert. Iets wat vandaag gelukkig maakt hoeft morgen zo niet te zijn. Dus ik ga blijven zoeken naar die kleine gelukjes in het dagelijkse leven.

5. Als je een boek of film over geluk zou mogen aanraden aan de gelukszaaier, welke zou dat dan zijn?

Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulin ❤

6. Op welke drie blogs zou je graag wat geluk zaaien?

Op alle blogs, internetwijd, wereldwijd. Laat je maar gaan!

(foto – van deze foto word ik echt gelukkig zie ❤ )

Advertenties